Konya, yeni hedeflerle yoluna devam ediyor

Konya, tarihin her döneminde ekonomisi ve insanıyla değer üreten, medeniyet üreten en güzide şehirlerimizden birisi. Bu şehir artık sanayi yapmayı, hatta küresel ölçekte firmalar ortaya koymayı başardı. İlkokul kitaplarında tarım başkenti olarak anılan Konya, artık sanayide de önemli bir merkez haline geldi. Öyle ki, şehrimizin ihracat rakamlarına baktığımız zaman, ihracatın 10 yılda iki kata yakın arttığını ve bunun da büyük bir kısmının sanayi ürünleri tarafından gerçekleştirildiğini görüyoruz.

Son 10 yıllık ihracat rakamlarında 2007 yılında 698 milyon dolar ihracat yapan ilimiz, geride bıraktığımız 2016 yılında 1 milyar 333 milyon 299 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracatın da yüzde 74’ünü sanayi sektörümüz oluşturuyor. Yine ihracatçı sayımız da bu dönemde iki kat artış göstermiş durumda. 10 yıl önce 842 olan ihracatçı firma sayımız, 2016 yılında bin 734'e ulaştı. Bu şehrimiz ve ülkemiz için gurur verici bir tablo.

Konya, üretim ve ihracattan kopmuyor

Ülkemizin en zor dönemlerinde üretimden ve ihracattan asla kopmayan nadir iller arasında yer alan Konya, sahip olduğu çok mozaikli sanayi yapısı ile sektörel bazda yaşanan krizlerden de en az seviyede etkileniyor veya etkilenmiyor. Şokları çok hızlı bir şekilde atlatabiliyor.

İhracat odaklı bir şehir konumuna gelen ilimiz artık elde ettiği başarılarla yeni iddialar ortaya koyuyor. Marmara Havzasına alternatif yeni bir merkez olma hedefi bu anlamda çok kıymetli. Biz bu hedefe ulaşmak için atılan adımları çok değerli buluyoruz. Özellikle Konya'ya büyük yol aldıracak olan ve ihalesi yapılan Konya Lojistik Merkezi ile Kayseri-Konya-Seydişehir-Antalya ve Konya-Karaman-Mersin Hızlı Demiryolu Projeleri ilimizin lojistik avantajlarını artıracaktır. Ayrıca Konya Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’nin 3. büyük OSB’si olması, firmalarımız her geçen gün ölçek büyüterek yoluna devam etmesi ile hedeflerimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında da önemli bir odak haline gelen Konya, Karapınar’a yapılacak olan dünyanın en büyük güneş enerjisi santralı yatırımı ile bölge ve ülke ekonomisine önem fırsatlar sunulacak.

İş dünyası olarak bizler, her zaman üretmek, ülkemize ve şehrimize katma değer sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Bu yolda adı her ne olursa olsun ülkemizi tehdit eden, milletimize zarar vermeye kalkan her türlü ihanetin, terörün de karşısındayız. Şartlar ne olursa olsun üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdam  sağlamaya devam edeceğiz.

SPONSORLAR